חיפוש מחקרים
קטגוריות נוספות

מחקר: צריכת יין או בירה מגינה מפני סוכרת

הוסף מחקר
מופיע גם בקטגוריות: 
מחלת סוכרת (כללי)  |  אנטי-אייג'ינג (כללי)  |  יין אדום רזברטרול וסירטואינים  |  אלכוהול (כללי)
30/07/2017
צפיות: 251

מדענים מ- University of Southern Denmark בראשות פרופ' Janne Tolstrup גילו שצריכת יין או בירה מגינה מפני סוכרת

כך עולה ממחקר ענק שנערך במשך 18 שנה על 70 אלף איש בדנמרק. המחקר בדק 28,704 גברים ו-41,847 נשים, כשמתוך הקבוצה הזו חלו בסוכרת בסופו של דבר 859 גברים ו-887 נשים. 

מסקנת החוקרים הייתה שצריכת אלכוהול מסוג מסוים הפחיתה באופן משמעותי את הסיכון לסוכרת:

  • גברים שצרכו 14 כוסות יין אדום בשבוע הפחיתו את הסיכון לסוכרת ב- 43%
  • נשים שצרכו 9 כוסות יין אדום בשבוע הפחיתו את הסיכון לסוכרת ב-58%.
  • גברים שצרכו בין בקבוק בירה ל- 7 בקבוקים הפחיתו את הסיכון לסוכרת ב- 21%. (נשים לא נהנו מהשפעה חיובית בצריכת בירה).
  • גברים ונשים שצרכו 7 כוסות יין בשבוע נהנו מהפחתה של הסיכון ללקות בסוכרת שבין 25% ל- 30% אחוז בהתאמה.

עוד התגלה, כי צריכת אלכוהול מסוג אחר לדוג' ג'ין גורמת לפעולה הפוכה והיא הגדילה את הסיכון לסוכרת אצל נשים ב- 83%.

ממצאי המחקר פורסמו במגזין Diabetologia

ערוץ 7 

NRG

Science Daily

הוסף תגובה
תגובות הגולשים בפייסבוק